Szeretettel köszöntelek a Kutyaimádók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kutyaimádók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kutyaimádók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kutyaimádók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kutyaimádók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kutyaimádók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kutyaimádók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kutyaimádók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az a kutya amelyik kizárólag csak húst eszik, rövid időn belül vitamin- és ásványianyaghiányos lesz. Csontjai megpuhulnak, az állat legyengül. Ezt az állapotot a megfelő mennyiségű kalcium, jód, az A-vitamin és B1-vitamin hiánya, valamint a foszfor és kalcium nem megfelelő aránya okozza.
A húsban ugyanis nincs elég vitamin és ásványianyag. Adjunk hát nekik zöldséget, gabonatartalmú ételeket is. Íme néhány recept, ami biztosan ízleni fog nekik.
Vegetáriánus halleves
Hozzávalók: 3 szem burgonya héjastul, felkockázva • 4 bögre víz • 3 evőkanál étolaj • szegfűszeg • összenyomott fokhagymagerezd • 1 fej kelkáposzta felvágva • 6 bögre friss/mirelit kukorica • másfél bögre bab • másfél bögre tej • só • bors.
A vizet öntsd egy fazékba, és közepes láng fölött forrald fel. Amikor forrni kezd, add hozzá a krumplit, tedd a lángot takarékra, és addig főzd, míg a krumpliszemek puhák lesznek. Ez körülbelül 15 perc. A krumplit szedd ki, tedd félre.
Az olajat egy nagy fazékban melegítsd fel, add hozzá a fokhagymát és a kelkáposztát. Párold míg a káposzta üveges lesz. Ekkor add hozzá a kukoricát, főzd további 3-4 percig. Végül forrald össze a krumpli főzővizével és a babbal.
Tedd a lángot takarékra és főzd tovább a levest, míg a kukorica megpuhul.
Törd össze a krumplit, és keverd el a tejjel. Sűrítsd be vele a levest, és szükség szerint ízesítsd sóval, borssal.
Körülbelül 2 és fél liter levest kapsz.
Skót kutyaleves
Hozzávalók: 1 kiló csont nélküli bárány, felkockázva • 2 liter víz • 1/2 csésze árpa • 2 evőkanál szójaszósz • 6 szem feketebors • 2 felaprított kelkáposzta • 4 sárgarépa felkarikázva • 2 zeller felkockázva • 4 evőkanál aprított petrezselyemzöld.
Használj nagy fazekat. Tedd bele a bárányt és a vizet a fazékba, és forrald fel. Add hozzá az árpát, a szójaszószt, és közepes lángon párold 40-45 percig.
Szűrd le a lé felszínéről a zsírt, majd add a leveshez a kelkáposztát, a sárgarépát, a zellert, és takaréklángon körülbelül 1 órán keresztül főzd tovább. Az utolsó 30 percre add hozzá a káposztát is, majd hagyd kihűlni, és csak ekkor tedd bele a petrezselyemzöldet.
Körülbelül 2 liter levest kaptál.
Alapleves kutyáknak
Hozzávalók: 1,5 kiló húsos marhacsont • 1/2 börge víz • 1 bögre kelbimbó feldarabolva • 1 bögre aprított zeller • 1 bögre felkarikázott sárgarépa • 1/4 bögre paradicsompüré vagy 3-4 passzírozott paradicsom • 4 szál petrezselyem • só.
Melegítsd elő 180 fokra a sütőt. A marhacsontokat tedd egy nagy tepsibe, és néhányszor megforgatva süsd egy órán át, míg minden oldaluk szépen megpirul. Nincs szükség hozzáadott zsiradékra.
A legjobb ha a tepsi alján csöpögtető rács is van, így a felesleges zsiradék lecsöpöghet. (Ne öntsd ki!)
Egy nagy fazékban közepes láng fölött melegíts fel egy kevés olajat. Add hozzá a kelbimbót, a zellert, a sárgarépát, és folytonos keverés közben addig párold, míg a kelbimbó üvegessé válik. Ekkor mehet hozzá a sült marhacsont, a lecsöpögött zsiradék, a paradicsompüré, a petrezselyem, a víz és a só.
Erős tűz fölött forrald össze a hozzávalókat, majd lefedve, takarékon párold körülbelül 2 órán át. Végül hagyd kihűlni, a zsírt szűrd le a tetejéről, és adagonként fagyaszd le.
A keveréket használhatod erőlevesként. Amikor előveszed, melegítsd fel, és önts bele némi száraztápot. Kutyád imádni fogja.
Kelbimbós csirkefalat
Hozzávalók: 8 evőkanál kukoricaolaj •
2 kg csirke farhát és/vagy nyak • 4 liter víz • 2 nagy bögre aprított kelbimbó • 2 nagy bögre karikára vágott sárgarépa • 5 szál petrezselyem • 3 liter víz.
Egy fazékban vagy serpenyőben melegíts fel 4 evőkanál olajat, add hozzá a csirkedarabokat, pirítsd aranybarnára minden oldalon, és tedd ki egy tálba.
Az olajhoz önts egy csésze vizet, és erős tűzön forrald fel. (Ebből lesz a pecsenyelé.) Közben a megpuhult csirkéről kapargasd le a barna részeket, add a pecsenyeléhez, és öntsd a csirkedarabokra.
A maradék olajat melegítsd fel a fazékban, add hozzá a kelbimbót, a répát, és párold míg a kelbimbó üvegessé válik. Add hozzá a félretett – pecsenyelével leöntött – csirkét, a petrezselymet, forrald össze, majd közepes lángon párold tovább körülbelül 2 órán keresztül.
Ha kihűlt, szedd le a zsírt a tetejéről, és adagonként tedd a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
Ha levesként akarod kínálni, vedd ki a csirkedarabokat, és tegyél bele főtt zöldségeket vagy kutyatésztát.
Kutyakeksz
Hozzávalók: 1 bögre víz • 1/4 bögre olívaolaj • 2 bögre durumbúzaliszt • 1/2 bögre zabpehely • 1/4 bögre árpaliszt • 1/4 bögre szárított, darált leveszöldség (hagyma és fokhagyma kivételével) • 1/4 bögre élesztő granulátum (pl. Trixie) • 1és 1/2 teáskanál szárított élesztő.
Kenyérsütőben, vagy robotgéppel keverd össze a tésztát. Mikor kész, oszd 2-4 részre, hogy könnyebben dolgozhass vele. Nyújtsd ki a tésztát – ha kicsi kutyád van – kb. 3-4 milliméteresre, ha nagytestű, akkor 1 centiméteresre. Süteménykiszúróval készíts formákat belőle (csont alakút sajnos nem találtunk, viszont kutya formájút pl. a www.ajandekozon.hu oldalon), és zsírpapírral bélelt tepsiben, szobahőmérsékleten, 45-60 percig hagyd kelni a tésztát.
Langyos sütőben – kb. 150 fokon egy órán keresztül süsd, míg elég kemények lesznek a kutyasütik. Zárd el a sütőt, és éjszakára hagyd még száradni benne sütiket.
Jól záródó fémdobozban, száraz, hűvös helyen 30 napig tárolhatod, vagy le is fagyaszthatod.
Kutyakeksz sajttal
Hozzávalók: 3 bögre felaprított petrezselyemzöld • 1/4 bögre apróra vágott (durván reszelt) sárgarépa • 1/4 bögre felkockázott mozarella • 2 evőkanál olívaolaj • 2 és 3/4 bögre durumliszt • 2 evőkanál zabkorpa • 2 teáskanál sütőpor • 1/2 bögre víz.
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Keverd össze a száraz hozzávalókat (gazdagíthatod zöldfűszerrel). Fokozatosan keverj hozzá fél bögre vizet, hogy egy dagasztható, de nem folyékony masszát kapj. Ha kell, adj hozzá még vizet. Nyújtsd ki a tésztát kb. 1 centi vastagra, és süteménykiszúróval vágj ki formákat. (Késsel is vághatsz csíkokat belőle.) Sütőpapírral kibélelt tepsiben, a középső álláson, süsd 20-30 percig a kutyakekszeket.
Ahogy hűl a tészta, még keményedni fog. Jól záródó fémdobozban tárold.
http://www.pets-magazin.hu/index.php/kutya/64-kutya/344-receptek-ebeknek
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!