Szeretettel köszöntelek a Kutyaimádók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kutyaimádók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kutyaimádók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kutyaimádók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kutyaimádók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kutyaimádók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Kutyaimádók közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Kutyaimádók vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók
• 30 deka liszt (teljes kiőrlésű vagy sima)
• 1 és ¼ deci húsleveslé
• 1 tojás
• 1 teáskanál só
A lisztet keverjük össze a sóval, üssük rá a tojást és öntsük rá a húslevest, majd gyúrjunk belőle tésztát. Mi most külön főztünk le egy kis adag levest egy 200 forintos orjacsontból, de legközelebb fagyasztunk le egy kisebb adagot a vasárnapi húslevesből.
Lisztből teljes kiőrlésűt használtunk, mivel az egészségesebb, és nem hizlalni szeretnénk a kutyákat, de ha olcsóbban szeretnénk kihozni, akkor az általunk megkérdezett kutyaoktató szerint tökéletes a fehér liszt is, baja nem lesz tőle a kutyának. Amikor összeállt, nyújtsuk ki fél-egy centisre, attól függően, milyen vastagra szeretnénk csinálni a kekszet.
Ezután vagy vágjuk fel a tésztát késsel hosszúkás csíkokra, vagy szaggassuk ki süteményszaggatóval. Bármilyen forma megteszi, és aki nagyon elszánt, szerezhet kutyacsont alakút is. Mi gyártottunk félholdat, szívecskét, lepkéket, és használtunk egy idős nénitől örökölt hosszúkás formát is.
180 fokon sütöttük 25 percig sütőpapírral bélelt tepsiben, így jól kiszáradt, ami nem árt, mivel így tovább eláll. Ebből a mennyiségből két nagy tepsire való falatka jön ki. Ha szeretnénk, ízesíthetjük még bacondarabkákkal, petrezselyemmel, kakukkfűvel, mentával, majorannával, vagy tehetünk bele hűtőben maradt ételmaradékokat, amiket valamire különben is fel kellene használnunk, mielőtt megromlanak.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!