Schneiderné Mária üzente 11 éve

Én azzal értek eggyet, hogy olyan a kutya amilyenre a gazdi neveli.
A miénk most a hetedik hónapba van, de semmi jelét nem mutatja annak
hogy neki harcolni kellene a másik kutyával, ha elengedjük akkor sem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nekem amstaff lett választva mint első kutya. Teljesen kezelhető, mindent megcsinál ha akarja ha nem. Teljesen alárendeli magát a gazdája akaratának akármi lehet is az. Bármely kutyát rá lehet arra kapatni, hogy megtámadjon egy másikat. Legyen az juhászkutya, vagy "harci kutya". Hosszabb rövidebb idő alatt. Lehet mondani, hogy nem lehet belőlük kinevelni ezt a dolgot. Márpedig lehetséges, mivel az én Hektorom apja egy megmentette viador volt. A kölyke mégis 3 macskával osztozik az udvaron. Az egyikkel meg télen együtt alszik. Nem jártam vele kutyaiskolába, bár tervezem a munkavizsga megszerzését, de teljes tévhitbe él az aki azt hiszi, hogy ezek a kutyák gonoszak. Az meg más hogy megtámadnak embereket és az adottságaik miatt sokkal nagyobb, és súlyosabb sebesüléseket tudnak ejteni áldozatukon mint a többi kutya, de erről nem ők tehetnek, hanem akik erre nevelték őket. Mellesleg a kóbor és más agresszív kutyák szándéka se különbözik akkor amikor nekimennek az embernek vagy ellenségesen lépnek fel, de azokba elég belerúgni és feladják. Az amstaff meg nem arról híres hogy feladja, van ne teljesítené azt a feladatot amire kiképezték, legyen az rossz vagy jó cél. Mivel ők nem azért vannak hogy ítélkezzenek, ők csak teljesítenek. A döntés annak a kezében van akiébe a póráz.

Válasz

Schneiderné Mária üzente 11 éve

Ez a vörös kan csoda szép, nagyon örülnék ha a miénk is ilyen szép lenne
csak feketébe, mert hogy a miénk fekete és fehér nyakkendője van, és
nincsen levágva a füle.Most hat hónapos és huszonkét kiló, nagyon szép.

Válasz

Schneiderné Mária üzente 11 éve

Nekünktizen öt évig volt egysztafi szukánk soha nem volt vele gond igazcsalád tagként volt kezelve. Póráz nélkül csak olyan hejen volt ahol ez meg engedett volt Senkivel nem volt kofliktusunk miatta. El altatni is csak azért kellett mert nagyon beteg lett Most van egy féléves nagyon szép kan hejette remélem lessz olyan mint a másik volt, csak szeretni kell és ezt meghálálja.

Válasz

Fülöp Tamás üzente 11 éve

Egy jó kutyushoz "csak" kellő oda figyelés, szeretet és következetesség szükséges. :)

Válasz

Fülöp Tamás üzente 11 éve

Nekem nincs ilyen kuytám csak szeretnék, de elég butaság egy pulival jönni. Ha egy ilyen kaliberű kutya rosszat csinál egyből megy a híradóba mert valamin csámcsognia kell a népnek, attól hogy más kevésbé "félelmetes" kutyákat nem látunk a TV-ben még ugyan úgy veszélyesek rossz gazda kezében.

Válasz

Kovács Patrícia üzente 11 éve

Hát nem tudom. Nem vagyok híve az általánosításnak, de igenis vannak ennek a fajtának olyan GENETIKAI tulajdonságai, amit sajna nem lehet belőlük kinevelni. Illetve ideig óráig. Nekem boxerem van, a laikusok őket is vérszomjasnak gondolják. Pedig a boxer tényleg csak akkor támad, ha gazdáját fenyegetve érzi. Én is sétáltattam már úgy a kutyám, hogy a parkban közben egy amstaffot sétáltatott a gazdája. Ahogy meglátta a kutyámat, rögtön nekilódult, alig tudta a srác visszafogni. és nem barátságosan közeledett. Tudjátok, így hogy póráz volt a kutyán nem volt baj. De sajna sok felelőtlen gazda van, aki nem veszi a fáradságot, hogy nevelje a kutyáját, de póráz nélkül sétáltatja rögtön. És bár tudom, hogy a boxerem megvédené magát, nem szívesen tenném ki egy amstaffal való küzdelemnek. És bennem is megvan az előítélet, hogyha bizonyos típusú gazda mellett ez a fajta sétál, inkább a másik irányba fordulok. Valljuk be, megvan az a réteg aki erőfitogtatás miatt veszi ezt a fajtát, és mert élvezi, hogy félve néznek rá az utcán. Én is szeretem, bizonyos szempontból, hogy mikor Body-t sétáltatom, nem kell félni az atrocitásoktól, mert nem fog egy hülyegyerek sem odajönni csesztetni. de nem e céllal választottam. És sajna a fajta rossz híréhez hozzájárul a célközönség, aki ezt a típust előszeretettel választja. Ez egy nagyon kényes fajta, aki nagyon nem való mindenkinek. Főleg nem első gazdának. Nevelni kell, fegyelmezni. Én járok a kutyámmal örző-védő tanfolyamra, de nem azért, mert rá akarom uszítani valakire, hanem mert minnél jobban képzett egy kutya, annál jobban kezelhető. Ha én azt mondom ereszd, akkor is elereszti ha nem akarja. És sajna a Stafford is olyan fajta, aki ha nem megfelelő kezekbe kerül, könnyen viszont láthatjuk a híradóba. Az meg, hogy nem tépett szét gyereket hülyeség, kicsit gyakrabban hallok pitbull és amstaff támadásról, mint mondjuk puli vagy border collie-ról. Ez a fajta ilyen, és kész. a gazdán múlik mennyire tudja kinevelni a kutyából. LEgtöbb esetben pedig a gazda célja pont az, hogy megmaradjon...Ez a szomorú...

Válasz

Fülöp Tamás üzente 11 éve

Sziasztok!
Volna egy olyan kérdésem, nem tudom ide illő-e de hátha itt több segítséget kapok mint máshol :). Szeretnék már régóta egy amstaffot. Most nyílt rá lehetőség úgy fest, de lenne egy súlyos dillemmám :D Lakásban tartanánk és anyunak van egy törpenyuszija, nos most a kérdésem arra irányulna hogy mennyire férne meg mellette, bántaná ? vagy meg lehetne tanítani rá hogy ne molesztálja a nyuszit?:)
Előre is köszi a válaszokat :)!

Válasz

Tombi Juvenál üzente 11 éve

Gratula a szerzőnek!!!! Pompás írás!!!!Teljesen egyetértek.Kitartó,okos és odaadó fajta.Családbarát és rajong a gyerekekért.Csak IMÁDNI lehet.A média állitja be,harci kutyának'.Mint a héten amikor bemutatták a tv2-ben az összeharapdált arcu kislányt.Volt rajta 3 db ragtapasz,ha megharapdálta volna a kutya akkor hiánmyzott volna a fél arca.Nevetséges és undoritó az egész média.Ja,meg a gazdája is aki nem állt ki a kutyája mellett.Nem a kutya a hibás csak a gazdája!!!Bocs elragadtattam magam.Mégegyszer Gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

Gedeon András üzente 12 éve

Kedves Olga, nagyon együttérzek Veled, ami a wolfspitz társad elvesztését illeti, de nem értek Veled egyet az amstoff kutyák ellen táplált gyülöletedet illetően. Először is nem helyes, ha annak az egy amstaffnak a cselekedetét általánosítod és minden amstaffra haragszol emiatt. Ez tudod olyan mint amikor egy bajuszos fiu becsap és ettől kezdve minden bajuszos embert gyülölsz. Vagy például elkezded gyülölni a magyar embereket, mert az a fiú még magyar is volt ráadásul. Első szabály: sohase általánosíts.
Aztán, a kutyák viselkedését ma a körülötte élő emberek, általában egy ember, a kutya gazdája határozza meg. Olyan lesz a kutya amilyenre a gazdája neveli vagy készteti. Nincs vérengző kutya, csak vérengzésre tanított, nevelt kutya létezik. Ez a szomorú eset inkább a gyülölködés helyett arra késztessen Téged, hogy minden emberben tudatosítsad, akit csak ismersz, hogy milyen következménye lehet, ha a kutyáját harcra, agresszivitásra neveli, ha a kutyájából harcost vagy csak örző védő kutyát nevel. (Ez egyébként is a mai világban, a lőfegyverek, spray világában képtelenség, ha bebeszéljük magunknak, hogy egy kutya meg tud védeni a másik embertől, ha az nekünk ártani akar)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Én nem igazán ismerem ezt a fajtát,én is a cikket olvastam el és onnan.
Nekem négy schnauzerem van és nem is kellene másfajta.
Nagyon sajnálom a kutyusodat,borzasztó lehetett átélni.

Válasz

daka olga üzente 13 éve

Az én kutyámra is minden igaz, amit itt az amstaffról írtál, csak még több is. Hogy sosem volt rossz híre, sosem kellett szelektálni az agresszív egyedeket, és rossz gazda kezében sem válhatna belőle vadállat. Egy csodálatos, engedelmes, szelíd, békés kutya volt. Egy amstaff megölte. A nyílt utcán lerohanta száz méterről, és széttépte a lábát. El kellett altatni. Bocsánat: gyűlölöm az amstaffokat. Amíg élek. Az enyém wolfspitz volt. Gyönyörű, és még élhetett volna.

Válasz